FREE shipping & NO tax on orders in Norway!

Flokete hår

Unn deg en børste som enkelt og skånsomt grer ut flokete hår, både før og etter vask. Mrs Proper fra Msmissy gir deg og håret ditt ekte luksus i hverdagen.

Kjøp hårbørste

Flokete hår er noe de aller fleste av oss opplever støtt og stadig, både barn og voksene, enten vi har tykt hår, tynt hår, krøllete hår eller fint hår. Spesielt har nordisk hår en tendens til å floke seg, og det er derfor ekstra viktig for oss nordmenn å ha en skikkelig børste som kan få ut flokene våre på en effektiv og skånsom måte. 

Floker i håret - hva kommer det av?

Floker i håret er helt vanlig og helt ufarlig, men en irriterende del av de flestes hverdag, som vi gjerne skulle vært foruten. Floker oppstår når to eller flere hårstrå vikler seg rundt hverandre. Når flere hårstrå først har flettet seg inn i hverandre, kan de lage store, harde floker som kan være vanskelige å få ut.


Noen av oss opplever dette oftere og enn andre, og dette kan det være mange grunner for. 

Tørt hår

Om du har tørt hår opplever du nok oftere flokeproblematikk enn andre. Skjellagene, som er hårets beskyttende hinne, skal ligge nedover langs håret for å kunne beskytte det på best mulig måte. Blir håret for tørt, vil skjellagene åpne seg og holde seg åpne. Disse lagene henger seg fast i hverandre og forårsaker floker og knuter i håret.


Det er derfor svært viktig å gi håret mye fukt, og passe på å bruke verktøy og produkter som ikke tørker ut håret ditt. Børsten fra Msmissy har en bust som hjelper deg å spre hodebunnens naturlige oljer utover hårstråene, og gi håret fukt og pleie fra bunn til tupp. 

Skadet hår

Hår som er skadet, for eksempel av varmeverktøy, vær og vind, eller ren slitasje, vil også ha et åpent skjellag. Dette resulterer i at floker oppstår mye lettere og kan bli både store og harde og vanskelig å gre ut. 


Lar du flokene sitte i for lenge, kan du ende med å miste hår i prosessen med å gre flokene ut. At du bruker en børste som er skånsom og samtidig grer ut flokete hår effektivt, er svært viktig for å unngå hårtap og enda mer skade og slitasje på håret.

Krøller og hår med tekstur

Har du krøller eller mer teksturert hår, er det større sjanse for å få floker. Dette gjelder også farget og stripet hår, som har en helt annen tekstur enn ubehandlet hår. Behandlinger som bleking forårsaker en kjemisk nedbrytning av proteinene i håret, som igjen fører til at hårfibrenes styrke reduseres. Dette kan gjøre at håret lettere floker seg.  

Vaner

Det er også vaner mange av oss har, som kan gjøre floker både flere og verre. Blant annet er det ikke uvanlig å tørke håret sitt med håndkle etter vask, noe som lager sta floker i vått hår, som blir vanskelige å gre ut. 

Hva kan jeg gjøre?

Selv om floker er irriterende og kan være både vondt og sjenerende, er det ikke farlig eller vanskelig å gjøre noe med. Det er mange enkle grep du kan ta for å få mindre flokete hår, eller gjøre det lettere å gre ut flokene når de først dukker opp. Her er noen gode råd:

Silkesengetøy

Et tips som har hjulpet mange som sliter med floker, spesielt som våkner om morgenen med en kjempefloke i bakhodet, er å bytte ut sengetøyet sitt. Bytt ut putevar av bomull eller lin med et av silke. Den glatte overflaten på silkesengetøyet gjør at det blir mindre friksjon når du sover, som gjør at håret ikke floker seg like mye. 

Tilføre fukt

Tørt hår floker seg mer enn hår som har fått nok fuktighet. Derfor er det lurt å tilføre håret sitt den fukten det trenger. Dette kan du blant annet gjøre ved å bruke hårolje, en fuktighetsgivende hårkur eller skikkelig shampo og balsam som ikke tørker ut hår og hodebunn. Husk å alltid la balsamen virke noen minutter etter du har skylt ut hårkuren - dette lukker inn fuktigheter og næringen kuren har tilført håret.

Beskytt håret ditt

Håret, som huden, trenger beskyttelse når det blir utsatt for vær og vind. Skal du for eksempel være ute i solen i lengre tid bør du dekke til håret ditt, eller bruke solbeskyttende produkter i det. Bruk også rikelig med olje og gode produkter dersom du skal bade i salt- eller klorvann. Er det sterk vind ute kan det være lurt å dekke til eller sette opp håret for å unngå at vinden får tak i det, og lager floker.


Skadet hår blir ofte flokete hår, så tilpass deg omgivelsene dine slik at du og håret ditt unngår unødvendig slitasje. 

Børst håret regelmessig

Noe av det beste du kan gjøre for å unngå sta og vanskelige floker, er å børste håret ditt regelmessig. Jo oftere du børster håret ditt, jo mindre får håret mulighet til å floke seg og lage floker som er er vanskelige å få ut. 


Når du skal børste håret ditt ofte er det viktig at du har en børste som er skånsom mot håret, som ikke sliter og drar ut mer hår enn nødvendig, som er god å holde i og som faktisk tilfører håret ditt noe. I hårbørsten fra Msmissy får du alle disse faktorene i ett.

Vi er Msmissy

Msmissy er et norsk selskap med en visjon om å tilby kvalitetsbørster til det norske og internasjonale markedet. Grunnlegger Sara Nilsen brukte selv flere år på å finne en børste som passet hennes nordiske hår, som fikk ut floker i både vått hår og tørt hår, uten å lugge og rive ut hår, og som samtidig børstet håret lett og effektivt. Resultatet ble børsten Mrs Proper.

Mrs Proper

Mrs Proper er den første børsten fra Msmissy, og passer for alle - uansett hårtype. Har du tykt hår, tynt hår, krøllete hår, fint hår, langt hår eller kort hår kan du uansett nyte fordelene av å børste med Mrs Proper. 


Børsten har et håndtak laget i solid tre, formet slik at du skal få et godt grep mens du børster. Busten er laget av naturlig villsvinbust og nylon, og er laget slik at den stimulerer blodsirkulasjonen i hodebunnen, som bidrar til rask og sunn hårvekst. 


Vi var også opptatt av at børsten skulle kunne brukes i både vått hår og tørt hår - før og etter du går i dusjen. Derfor er den laget med et ventilasjonshull, som lar vann slippe ut av børsten. Mrs Proper er den eneste børsten du trenger, enten du er i byen, på stranden eller på fjellet. 

Kjøp din luksusbørste i dag

Msmissy tilbyr luksusbørster til en gunstig pris - på denne måten gjør vi hverdagsluksus litt mer tilgjengelig for alle. Unngå flokete hår og unn deg selv og håret ditt den behandlingen den trenger. Ta gjerne kontakt med oss dersom du har noen spørsmål om oss eller våre produkter. Vi hjelper deg gjerne. 

Kjøp hårbørste
#newsletter